N a š a p o n u d a

bertrand-bouchez-RNkPHoutDaY-unsplash

Naši su vinogradi smješteni u autentičnoj središnjoj Istri, u blizini obiteljske kuće na dvjema različitim vrstama zemlje – crvenica, na kojoj je zasađen veći broj vinovih loza, i istarska bjelica – iz čijih se karakteristika izvlači ono najbolje kako bi se stvorilo vrhunsko vino za naše goste i kupce.

Crvenica je lakša i plića zemlja, a istarska je bjelica nešto dublja i kamenita zemlja puna minerala zahvaljujući kojima naša vina razvijaju svoj puni karakter.

Održiva budućnost

N a š i v i n o g r a d i

U vinogradu sve počinje, u njima se provodi najviše vremena – njeguje se vinove loze, tuguje i raduje. 

bertrand-bouchez-RNkPHoutDaY-unsplash
vinarija-radanovic-luka
Spoj tradicije i moderne tehnologije

P o d r u m v i n a r i j e

Podrum je mjesto čuvanja tradicije i odležavanje vrhunskih vina. Podrum vinarije, obiteljska kuća i degustacijska sala smješteni su u selu Zovići, u blizini grada Pazina, na nadmorskoj visini od 412 metara. Na mjestu staroga podruma nalazi se današnji novi, preuređeni podrum kojega krasi istarska autentičnost, ali i spoj s modernom tehnologijom u proizvodnji vina. Iza njegovih zidova krije se godišnja količina od 15 000 litara Radanović vina, koja leži u otprilike 10 000 boca.

Prve etikete s logom stoljetnih hrastova koji nas podsjećaju na naše korijene i tradiciju proizvedene su 2015. godine. One krase šest različitih vina, a to su svježa malvazija, Bugati white, Teran Rose, muškat bijeli, teran i Bugati red.

Simbol tradicije na vrhunskim vinima

E t i k e t e

Prepoznatljiva i lako pamtljiva etiketa vinarije Radanović bijele je boje, a krase je motivi dvaju stoljetnih hrastova ispod kojih stoji natpis Radanović. Slika hrastova dočekat će vas i ispred podruma vinarije, a natpis Radanović napisan rukopisnim pismom preuzet je s osobne iskaznice Ane Radanović, Lukine none.

Dva su to podsjetnika na obiteljsku tradiciju i korijenje koje je jako upravo kao ono koje ponosno drži dva hrasta u dvorištu obiteljske kuće, zahvaljujući kojemu svaki posjetitelj može udahnuti dašak povijesti obitelji Radanović.

radanovic-vina-etiketa-muskat

P o n u d a v i n a

Naša vina utjelovljuju živopisni šarm i kompleksnost našeg povijesnog vinograda, pokazujući ravnotežu i eleganciju koja ukazuje na ovaj jedinstveni terroir. Uživajte u velikom izboru okusa i iskustvima koja naša vina donose.

M a l v a z i j a 2 0 2 3

Suho vino slamnato-žute boje sa zelenkastim nijansama, kremastog i punog tijela. Kada je pijete, osjetite prepoznatljive sortne arome s ugodnim i dobro zaokruženim mineralnim okusom. Vaše će nepce uživati u energičnoj svježini i voćnim aromama zelene jabuke, kruške, zelenoga grejpa i limuna.

Malvazija je pogodna za ispijanje tijekom čitave godine, a najviše ćete u njoj uživati u ljetnim mjesecima. Na tržište se plasira kao svježe vino, no ako odleži u bocama, dobit će zreliju konstituciju, drukčiji spektar aroma, čime će postati posebnija i jača.

T e r a n R o s e 2 0 2 3

Suho vino ružičaste boje dobiveno od sorte teran. Krasi ga izrazita svježina i aromatska kompleksnost kojom dominira voćnost maline i šumske jagode. Živo je i aromatično vino koje će vašoj degustaciji pružiti jednostavnost i natjerati vas da se jednostavno prepustite i uživate.

Rose svojom svježinom i voćnošću prkosi ljetnim temperaturama, stoga ga je najbolje piti tijekom ljetnih mjeseci. Bit će to istovremeni užitak i osvježenje.

M u š k a t b i j e l i 2 0 2 3

Desertno, poluslatko vino blijedo žute boje kojim dominira čista sortna aroma grožđa, limete te zreloga i sočnog žutog voća. Intenzivnoga je okusa koji je nadopunjen slatkastim začinima pa ovo vino svojom harmonijom ostavlja izraženi aftertaste.

Pogodan je za ispijanje tijekom čitave godine uz slatke zalogaje ili kao digestiv.

T e r a n 2 0 2 2

Teran nosi boju ljubavi s ljubičastim odsjajem, a odlikuje ga puno i robusno tijelo. Na nosu ćete osjetiti raskošni miris koji će vas podsjetiti na malinu i drugo bobičasto voće, poput borovnice i ribiza. Zahvaljujući ugodnoj svježini i taninima krasi ga zaokruženost, dugotrajan okus i dobra uravnoteženost te je snažnoga karaktera. 

Budući da je to vino velikoga potencijala, preporučuje se odležavanje u boci preko pet godina. Pogodan je za ispijanje i u ljetnim i u zimskim mjesecima jer svježa varijanta ovoga vina obiluje primarnim voćnim aromama grožđa.